Integratie API TK

De case

Open Data Portaal

De Tweede Kamer heeft het Open Data Portaal in het leven geroepen waarmee snel en transparant openbare gegevens met de buitenwereld gedeeld worden. Het gaat hier o.a. om informatie over Tweede Kamerleden, fracties, activiteiten, documenten en verslagen.

Opdrachtgever

PDC Informatie Architectuur is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het op een snelle en toegankelijk manier vindbaar maken van relevante informatie. Dit resulteert zich bijvoorbeeld in parlement.com, europa-nu.nl en de diverse monitoren in samenwerking met het ANP.

Opdracht

Het is dan ook een logisch dat PDC Informatie Architectuur graag gebruik wil maken van de data van het Open Data Portaal. De opdracht van PDC Informatie Architectuur was het opnemen van de data van het Open Data Portaal in het datawarehouse en de gegevensstroom.

Het resultaat

Om de data uit het Open Data Portaal te integreren in het datawarehouse van PDC Informatie Architectuur heeft Van der Heiden ICT services de volgende werkzaamheden verricht:

  • Data via API uit het Open Data Portaal inlezen, analyseren en opslaan in het datawarehouse van PDC;
  • De ingelezen data verrijken met de gegevens uit het datawarehouse en ontleden ten behoeve van de bestaande gegevensstroom;
  • De data invoegen in de bestaande gegevensstroom;
  • Controleren van het proces.

Kopje koffie?

Laten we het hebben over de mogelijkheden