Overblijver.nl

De case

De administratie met betrekking tot de overblijf op basisscholen neemt veel tijd in beslag (van vrijwilligers) en gebeurt daarnaast ook nog (deels) handmatig. De eindverantwoordelijken hebben hierdoor weinig of zelfs geen inzicht in de administratie.

Om dit proces te automatiseren is Van der Heiden ICT services op eigen initiatief beginnen met de webapplicatie Overblijver.

Het resultaat

Start ontwikkeling

Er is gestart met de ontwikkeling van een maatwerk webapplicatie waarbij een Minimal Viable Product (MVP) is gelanceerd. Deze MVP is als test ingezet bij OBS De Zonnebloem.

Feedback

Met deze test is een heleboel feedback verzameld en verwerkt waarbij er geregeld een nieuwe versie is gelanceerd en wederom voorzien is van feedback. Hierdoor is het product afgestemd op de gebruikers ervan.

Toekomst

De huidige versie van Overblijver is een stabiele beta versie waarin alle basis benodigdheden zijn verwerkt. Er zijn echter nog volop (grootse) plannen om Overblijver verder uit te breiden en het proces nog verder te automatiseren o.a. door middel van een ouder portal.

Kopje koffie?

Laten we het hebben over de mogelijkheden